efectul exerciţiilor fizice asupra stresului

Posted by 4night | Iulie 21, 2009 0
pilates

sursă imagine: saidaonline.com

Vara aduce cu sine zilele lungi dar şi o viaţa mai dezorganizată, mai ales pentru mămici. Activităţile de vară ale copiilor, serile prelungite în noapte după o zi în care caldura, traficul, mintea aglomerată de problemele de la serviciu, ne-au stors de vlagă şi pot să conducă în timp la apariţia unui stres cronic. În continuare sunt prezentate cîteva motive pentru care ar trebui să ne rezervăm măcar 30 de minte zilnic pentru exercitii fizice.

 1. Exercitiile fizice pot rezolva anumite stări de anxietate. Studiile arată că oamenii nu mai sunt atît de nervoşi şi frămîntaţi de problemele lor dupa efectuarea unor exerciţii fizice.
 2. Exercitiile fizice sunt o pastilă anti-stres. Foarte mulţi doctori le recomandă -în loc de medicamente- pentru depresiile uşoare. Pentru cei care din cauza stresului au anumite spasme musculare în timpul nopţii, se recomanda cîte un pahar de apă tonică înainte de culcare (conţine chinină).
 3. Exercitiile fizice sunt un bun somnifer. Dacă nu te poţi odihni în mod corespunzător, a doua zi vei fi mai puţin pregătită pentru a face faţă problemelor zilnice. Somnul nu se poate recupera.
 4. Exercitiile fizice sunt o sursă de energie. Energia fizică poate fi comparată cu banii. Pentru a-i cheltui trebuie să-i ai mai întîi. De asemenea, orice om prevăzător îşi va asigura anumite rezerve pentru zilele negre. Un corp sănătos spre deosebire de cel sleit de puteri, va putea trece mai uşor peste anumite boli.
 5. Exercitiile fizice crează o stare de relaxare. Deşi este puţin probabil să simţi aceasta după primul antrenament, totuşi, după ce organismul se va obişnui cu un efort fizic complex, vei putea beneficia de o stare de relaxare care poate sa dureze pînă la două ore după efectuarea acestora.
 6. Exercitiile fizice îmbunătăţesc reflexele. Fie că te ocupi de un copil mic, conduci un automobil ori traversezi un bulevard, ai nevoie de reflexe bune, ascuţite. În urma contracţiilor musculare şi relaxarea acestora în timpul exerciţiilor, creierul răspunde prin eliberarea unor substanţe chimice care poartă mesaje între celulele nervoase şi muşchi, îmbunătăţind reflexele şi inducînd o stare de vigilenţă organismului.
 7. Exercitiile fizice îmbunătăţesc respectul de sine. Vei arăta mai bine, vei fi mai agilă şi vei reduce la tăcere vocea aceea interioară care te critică mereu şi te compara cu fetele din publicitate.
 8. Exercitiile fizice actionează ca un pompier de serviciu. Episoadele stresante de peste zi stimulează organismul să producă hormoni precum adrenalina, ce influenţează activitatea muşchilor. Activităţile fizice energice te ajută să stingi această adrenalină într-o maniera sănătoasă pentru organism.
 9. Exercitiile fizice pot influenţa dieta.Vei fi mai conştientă de cum se simte corpul tău cînd îţi vei îneca amarul în multă ciocolată sau cînd vei strica balamalele frigiderului noaptea. Nu va mai fi nevoie sa asculţi dieteticieni vorbind despre lucruri SF pentru tine, pentru că vei simţi, fizic, ce fel de alimentaţie îţi este nepotrivită.
 10. Exercitiile fizice îţi amintesc că este nevoie să ai grijă de tine. Poate că sunt plictisitoare, poate că nu este uşor sa te ţii de un program zilnic (altul, încă unul, peste cele pe care ni le face şeful, vecinul cu manelele şamd) dar, aşa cum avem grijă să ne spălam, să mergem prin saloane de înfrumuseţare şi uneori să ne lăsăm chinuite în numele frumuseţii, la fel, trebuie să avem grijă şi de ceea ce nu se vede.

 • origami-dress-element-elena-salmistraro
 • Elena Salmistraro este o tânără foarte promițătoare atunci când este vorba despre...
 • Cate+overskirt+stole
 • Deşi anul 2010 se va sfîrşi în curînd, colecţia “White” a creatoarei...
 • timthumb
 • Rochiile de mireasă Elena Della Rocca poartă amprenta unui concept ce reuşeşte...
 • accesorii-manual
 • hermes_final_photo1_1_300dp
 • Am vorbit mereu despre importanţa personalizării accesoriilor folosite în cadrul unei nunţi...
 • SetHeightBig-4._Magical
 • Numele Caroline Castigliano a devenit sinonim cu “chic” şi lux, multe din...
 • tumblr_kujp8s0v8R1qze7zro1_
 • Şi pe timpul lui Ceaşcă oamenii se uitau în ceaşcă, dar din...
 • restaurant
 • Astăzi, unele dintre cele mai scumpe magazine sunt cele care au ca...

Comments are closed.

Next post Laptele şi arta din cafea
Previous post Festivalul plînsului pentru copii

Blog si director de evenimente. Articole pentru inspiratia ta in tot ceea ce iti trebuie in organizarea unei nunti, a unui party, a unei lansari de firma.


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER. NO SPAM!