Invitaţii de nuntă – Ce întrebări trebuie să pui înainte de face o comanda fermă

Posted by 4night | August 22, 2009 0
invitatii-nunta

Invitaţii de nuntă. Sursă imagine: mywedding-invitations.com

Înainte de a trece la căutarea unor invitaţii de nuntă şi apoi la cumpărarea lor, ar trebui să te familiarizezi cu materialele folosite la confecţionarea lor precum şi cu unii termeni tehnici. De asemenea, avînd în vedere posibilitatea unor reduceri de preţ, poţi alege să comanzi un pachet complet ce include tipărirea şi a altor lucruri ce fac parte din scenariul nunţii. În acest sens, poate ţi se vor părea potrivite aceste cîteva întrebări  la care furnizorul / producătorul tău de invitaţii ar trebui să-ţi răspundă:

 1. Ce experienţă are? Este la început de drum în această afacere? (Toţi au avut un început, dar nu toţi au trecut de el. Ai grijă să nu plăteşti experimentele cuiva care încearcă marea cu degetul)
 2. Îţi poate da referinţe din partea altor mirese, pe care să le poţi verifica? (număr de telefon sau adresă de e-mail)
 3. Ce tipuri de tipărire oferă şi în care este specializat?
 4. Deţine o tipografie proprie? Sau doar le creează şi apoi le tipăreşte în altă parte? (În general, costurile de producţie sunt mai mari atunci cînd totul se face “in-house”. Nu confunda o tipografie cu o firmă producătoare de invitaţii de nuntă)
 5. Oferă doar invitaţii standard sau şi invitaţii personalizate? Care este preţul unei invitaţii personalizate (unicat)?
 6. Dacă alegi  o invitaţie personalizată care  sunt opţiunile de culoare, material, pentru tipul de hîrtie, cerneală? Care este limita la numărul de cuvinte? (Costul invitaţiilor este calculat la un anumit număr maxim de cuvinte, deoarece acestea pot implica -în funcţie de tipul de invitaţie- anumite proceduri tehnice scumpe)
 7. Poţi achiziţiona odată cu invitaţiile de nuntă şi numerele pentru mese, foile de program, meniul etc? Dacă da, se oferă reducere?
 8. Este de acord să folosească elemente grafice sau fotografii ce îţi aparţin? Dacă da, în ce format? Implică aceasta costuri ascunse?
 9. Care sunt culorile şi tendinţele anului pe care ţi le recomandă? (Discerne cu atenţie informaţiile. Unii confundă trendul cu cantităţile vîndute)
 10. Care este termenul de livrare? (Dacă faci comanda online, interesează-te de costurile de transport)
 11. Cum se face plata? (Ideal este să plăteşti un avans, plata finala fiind realizată odată cu finalizarea comenzii)
 12. Îţi oferă posibilitatea semnării unui “bun de tipar”? (Orice firmă serioasă, atunci cînd este vorba de invitaţiile de nuntă personalizate, nu va tipări toată cantitatea comandată fără a avea din partea ta primul exemplar -tiparit ca probă- semnat şi aprobat de către tine. Aceasta procedură evită eventualele surprize neplăcute. Atît producătorul cît şi cumpărătorul sunt astfel asiguraţi că produsul final arată ca pe monitor, nu are greşeli de tipar, culoarea este cea dorită, materialul la fel, formatul şamd)
 13. Odată ce exemplarul mostră a fost semnat şi aprobat, se presupune că întreaga serie tipărită va arată la fel. În caz că nu, sunt dispuşi să retipărească exemplarele greşite pe cheltuiala lor? Dacă da, în cîte zile?
 14. Care este politica de returnare a banilor în cazul în care esti nevoită să anulezi comanda, înainte ca aceasta să ajungă la tipar?
 15. Sunt aceşti termeni trecuţi în contract?

 • origami-dress-element-elena-salmistraro
 • Elena Salmistraro este o tânără foarte promițătoare atunci când este vorba despre...
 • Cate+overskirt+stole
 • Deşi anul 2010 se va sfîrşi în curînd, colecţia “White” a creatoarei...
 • timthumb
 • Rochiile de mireasă Elena Della Rocca poartă amprenta unui concept ce reuşeşte...
 • accesorii-manual
 • hermes_final_photo1_1_300dp
 • Am vorbit mereu despre importanţa personalizării accesoriilor folosite în cadrul unei nunţi...
 • SetHeightBig-4._Magical
 • Numele Caroline Castigliano a devenit sinonim cu “chic” şi lux, multe din...
 • tumblr_kujp8s0v8R1qze7zro1_
 • Şi pe timpul lui Ceaşcă oamenii se uitau în ceaşcă, dar din...
 • restaurant
 • Astăzi, unele dintre cele mai scumpe magazine sunt cele care au ca...

Comments are closed.

Next post Laptele şi arta din cafea
Previous post Festivalul plînsului pentru copii

Blog si director de evenimente. Articole pentru inspiratia ta in tot ceea ce iti trebuie in organizarea unei nunti, a unui party, a unei lansari de firma.


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER. NO SPAM!