Fotograf de nuntă – prea scump?

Posted by 4night | Iulie 31, 2009 0
fotografia-de-nunta

sursă imagine: sydneyweddingphotographer.net

Probabil că nu puţini sunt cei care se întreabă de ce sunt atît de scumpi fotografii profesionişti de nuntă. Ei bine, în primul rînd, termenul “scump” este foarte relativ şi probabil că în contextul asta, al beneficiarilui, este subiectiv. În continuare sunt prezentate cîteva lucruri dincolo de vizibilul blitz şi care evindet, încarcă factura de servicii.

 1. Costurile de laborator
  Munca unui fotograf profesionist de nuntă nu se termină odată cu sfîrşitul nunţii. După 5 – 10 ore de activitate în cadrul nunţii în care a încercat să surprindă cît mai multe momente frumoase, memorabile, acesta sau echipa lui, va trece la selectarea fotografiilor şi prelucrarea lor. Nu este neobişnuit ca această activitate să dureze 3, 4 zile. Timpul este foarte preţios ţinînd cont că într-un an de zile week-end-urile în care sunt organizate nuntile sunt de obicei comasate într-o perioada de timp destul de strictă.
 2. Costurile salariale
  Unii fotografi de nuntă nu vin singuri. Pentru o nunta amplă este nevoie de mai mulţi fotografi pentru a acoperi o arie cat mai largă şi pentru a putea fotografia din mai multe poziţii un obiectiv anume. De asemenea, pot fi şi asistenţi care ajută la transportul echipamentelor.
 3. Echipamentul
  Arsenalul unui fotograf profesionist este o adevarată investiţie. Doar un obiectiv pentru aparatul de fotografiat poate sa coste pînă la 2000E. Dupa cum s-a menţionat deja, este posibil ca mai multe aparate de fotografiat să fie folosite în acelaşi timp. Pe langă aceasta, este un lucru obisnuit printre fotografii profesionişti, ca aceştia să se prezinte la nuntă cu echipamente de rezervă în cazul în care apare vreo defecţiune sau paharul cu şampanie al domnişoarei de onoare se rastoarnă pe aparatul de fotografiat :). Întregul echipament al unui fotograf profesionist folosit la o nuntă poate să coste pînă la 20000E. Softurile folosite pentru editare, calculatoarele, ajung şi ele la 3000E.
 4. Asigurarea
  Un fotograf prevăzător şi-a asigurat echipamentele achiziţionate, fapt resimţit într-un anume procent şi de factură.
 5. Website-ul
  În zilele noastre un fotograf profesionist fără un portfoliu online îşi reduce drastic posibila clientelă. Un website de prezentare serios, original, costă mult, mai ales că fotografii au nevoie de sisteme de administrare online pentru a-şi putea actualiza singuri fotografiile.
 6. Publicitatea
  Fără ea cum aflai de el? Fotografii profesionişti cheltuiesc bani pentru promovare, cărţi de vizită, broşuri samd.
 7. Instruirea
  Acel know-how care face diferenţa dintre fratele tău mai mic care a primit cadou o cameră foto digitală şi cel care face o fotografie (nu poze). Contrar unei anumite opinii echipamentul scump nu este garanţia unei fotografii reuşite, altfel cu toţii am face coperta la People.

Articol inspirat de aici

 • origami-dress-element-elena-salmistraro
 • Elena Salmistraro este o tânără foarte promițătoare atunci când este vorba despre...
 • Cate+overskirt+stole
 • Deşi anul 2010 se va sfîrşi în curînd, colecţia “White” a creatoarei...
 • timthumb
 • Rochiile de mireasă Elena Della Rocca poartă amprenta unui concept ce reuşeşte...
 • accesorii-manual
 • hermes_final_photo1_1_300dp
 • Am vorbit mereu despre importanţa personalizării accesoriilor folosite în cadrul unei nunţi...
 • SetHeightBig-4._Magical
 • Numele Caroline Castigliano a devenit sinonim cu “chic” şi lux, multe din...
 • tumblr_kujp8s0v8R1qze7zro1_
 • Şi pe timpul lui Ceaşcă oamenii se uitau în ceaşcă, dar din...
 • restaurant
 • Astăzi, unele dintre cele mai scumpe magazine sunt cele care au ca...

Comments are closed.

Next post Laptele şi arta din cafea
Previous post Festivalul plînsului pentru copii

Blog si director de evenimente. Articole pentru inspiratia ta in tot ceea ce iti trebuie in organizarea unei nunti, a unui party, a unei lansari de firma.


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER. NO SPAM!