De ce ai nevoie de o agenţie de nuntă?

Posted by 4night | Noiembrie 11, 2009 0

agentie-nunta

Pe scurt, din acelaşi motiv pentru care nu te tunzi singură, deşi ai şi tu două mîini, oglinzi şi foarfece, nu îţi renovezi casa singură, deşi stii de unde să cumperi vopseaua lavabilă şi lista poate continua. Chiar dacă în cazurile de mai sus nu strică cîte un experiment, nunta nu este nici locul şi nici momentul pentru testarea calităţilor voastre de buni organizatori.

Probabil că primul motiv pentru care cineva ar evita să angajeze o agenţie de nuntă ar fi legat de aspectul financiar. “De ce sa le dau lor bani, cînd pot şi eu să fac acelaşi lucru?”. La prima vedere totul se rezumă la subcontracte, pentru aranjamentele florale, catering, închirierea sălii de nuntă etc. Totuşi, lucrurile nu stau tocmai aşa. Chiar dacă oricine poate să caute pe internet, într-un director online de nuntă, firme care prestează servicii ori comercializează produse ce sunt obiectul acelui eveniment, nimeni nu îţi dă garanţia că alegerile tale sunt potrivite, că preţurile sunt cele mai avantajoase pentru tine iar serviciile sunt de calitate. 

Este un lucru cunoscut că organizarea unei nunţi presupune mult stres , tocmai de aceea, ar fi păcat ca mintea mirilor să fie ocupată cu lucruri ce pot fi evitate. În ceea ce priveşte preţurile, nu de puţine ori, datorită unui organizări eficiente din partea unei agenţii de nuntă, au fost chiar mai mici. Acest lucru este posibil deoarece o agenţie de nuntă cu experienţă beneficiază deja de colaborări ample cu firme de catering, de inchirieri de echipamente de sunet şi lumini profesionale, florării sau chiar cu saloane de înfrumuseţare.

În afara problemei legate de costuri, mai este şi cea a contractelor. În loc să faci contracte separat cu restaurantul, firma de catering, cu cei care închiriază echipamentele de lumini şi sunet, fotografi, cantăreţi, trupe sau dj, samd, nu este mai uşor să ai un singur contract, cu o singură firmă? Oricum, în cazul unei nunţi, contractele cu prestatorii de servicii nu prea te încălzesc, pentru că în nefericitul caz în care în ziua nunţii te trezeşti că ai luat ţeapă de la o singură firmă, nunta ta este în aer. Nu îţi rămîne decît să te judeci mai apoi cu firma respectivă, dar nici o daună (în cazul în care peste vreo 3 ani de judecată şi recursuri, ţi se stabileşte vreuna) nu va acoperi dezastrul nunţii tale.

Dar, ai putea întreba, nu la fel stau lucrurile şi în cazul unei agenţii de nuntă? Nu, nu stau deloc la fel şi am să argumentez acest răspuns. În primul rănd este mai uşor să cauţi o singură firmă de calitate (agenţia) decît alte n firme de care ai nevoie pentru a-ţi organiza singură / singur evenimentul. În al doilea rînd, relaţiile dintre miri şi o agenţie de nuntă nu sunt bazate atît de mult pe un contract cît pe reputaţie, aceasta fiind de altfel cartea de vizită a unei agenţii de nuntă. 90% dintre clienţii agenţiilor de nuntă vin prin recomandările celor ce au beneficiat deja de serviciile lor.

Dar, dacă o firma subcontractată de agenţia de nuntă se dovedeşte neserioasă, nu te va afecta şi pe tine? Nu. O agenţie de nuntă serioasă are planuri de rezervă pentru evitarea unor astfel de situaţii. Experienţa lor de-a lungul anilor în mod sigur ia ajutat să se descurce în faţa unor astfel de situaţii. De altfel, poţi pune întrebări legate de aceste posibile situaţii înainte de a semna o întelegere cu agenţia de nuntă.

Pe lîngă recomandări, modul în care ţi se răspunde la întrebări, maniera în care îţi sunt prezentate posibilele schimbări, rezolvarea problemelor apărute la alte nunţi, spun multe despre seriozitatea viitorului tău partener  pentru organizarea nunţii. De fapt, aici se pun bazele unei încrederi reciproce. Fereşte-te de cei care îţi spun că totul va merge ca uns, sau că ei nu au întîmpinat niciodată dificultăţi în a organiza o nuntă. Indiferent de religia ta, de obiceiurile locale, un bun organizator va fi deja pus la punct cu ce presupun acestea. El te va pune la curent cu ultima modă pentru nunţi, culori, aranjamente etc. Tu, voi, nu trebuie decît să îî puneţi la curent cu ceea ce asteptaţi de la nunta voastră, cum vă doriţi să fie, iar organizatorul nunţii vă va ajuta să vă împliniţi visul. Asta nu înseamnă că o astfel de colaborare nu va avea problemelei ei. Într-o lume imperfectă toată lumea vrea o nuntă perfectă :).

În încheiere, parafrazez zicala aceea cu “sunt prea sărac ca să….”: prea o fac o singură dată, ca să o dau in bară.

 • origami-dress-element-elena-salmistraro
 • Elena Salmistraro este o tânără foarte promițătoare atunci când este vorba despre...
 • Cate+overskirt+stole
 • Deşi anul 2010 se va sfîrşi în curînd, colecţia “White” a creatoarei...
 • timthumb
 • Rochiile de mireasă Elena Della Rocca poartă amprenta unui concept ce reuşeşte...
 • accesorii-manual
 • hermes_final_photo1_1_300dp
 • Am vorbit mereu despre importanţa personalizării accesoriilor folosite în cadrul unei nunţi...
 • SetHeightBig-4._Magical
 • Numele Caroline Castigliano a devenit sinonim cu “chic” şi lux, multe din...
 • tumblr_kujp8s0v8R1qze7zro1_
 • Şi pe timpul lui Ceaşcă oamenii se uitau în ceaşcă, dar din...
 • restaurant
 • Astăzi, unele dintre cele mai scumpe magazine sunt cele care au ca...

Comments are closed.

Next post Laptele şi arta din cafea
Previous post Festivalul plînsului pentru copii

Blog si director de evenimente. Articole pentru inspiratia ta in tot ceea ce iti trebuie in organizarea unei nunti, a unui party, a unei lansari de firma.


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER. NO SPAM!