Dansul miresei şi surpriza pentru mire

Posted by 4night | August 18, 2009 0
dansul-miresei

Dansul miresei. Sursă imagine: abridesdj.wordpress.com

La ce te gîndeşti cînd este vorba despre “dansul miresei”? Acest dans a devenit aproape sinonim cu “dansul mirilor”, arătînd astfel puternica concentrare a nunţilor către ceea ce devine din ce în ce mai obsesiv centrul de atenţie al acestora: mireasa (deşi este îmbrăcată în rochie de culoare albă, uneori ea este ca o “gaură neagră”). Da, mirele este pierdut undeva pe drum încă de la nivelul pregătirilor. Probabil că majoritatea femeilor vor considera că mirii, bărbaţii, oricum se plictisesc să pregătească minuţios nunta şi tot ceea ce ţine de ea. Totuşi, nunta este a cuplului, iar asta nu ar trebui să îi scape din vedere miresei.

Mai mult, astăzi, majoritatea nunţilor sunt organizate prin agenţii de nunti, astfel că motivul pentru care mirele uneori este a 928645842 roată de la nuntă, căruţă, pardon, nu mai are chiar nici un suport. De fapt, ironia este foarte mare în acest caz, pentru că dacă femeia şi bărbatul ar fi caracterizaţi doar prin natura psihologică, atunci s-ar putea spune că “bărbatul gîndeşte” iar “femeia simte”. Dar, cînd este vorba de nunţi şi de visul de mireasă, multe femei devin cam “barbate” iar barbaţii cam prea simţiţi :) (iată că am ajuns s-o spun şi pe asta).

Sunt n modalităţi de a implica mirele activ în organizarea nunţii sau în deciziile legate de aceasta, iar o femeie dacă are probleme în a-l implica pe mire în desfăşurarea nunţii, atunci cu siguranţă ea cît şi cuplul, au probleme mai mari decăt lungimea trenei sau culoarea suviţelor din părul domnişoarelor de onoare ori formatul landscape al invitaţiilor de nuntă.  De fapt, aici nu este vorba despre cum să-ţi implici logodnicul în organizarea nunţii cît despre cum să nu-l eclipsezi. La o nuntă mirii sunt cei care trebuie să strălucească şi nu mireasa sau mirele, individual. Este o diferenţă, nu?

Chiar dacă tu îţi faci în mod echilibrat treaba alături de mire, vei mai avea de înfruntat mentalitatea invitaţilor, care probabil te vor privi ca pe o regina iar pe mire ca pe un accesoriu. Insă, îşi face tot mai simţită prezenţa un trend care rezolvă şi această ultimă problemă. Dansul miresei. Acesta este un dans prin care mireasa i se prezinta mirelui, acompaniată de domnişoarele de onoare. Aici miresele au mană liberă cu privire la coregrafie, alegerea melodiei etc, ele stiind cel mai bine cum pot să îl destindă pe mire. Atenţie însă! Caută calea de mijloc între a-ţi etala sexualitatea, senzualitatea şi a nu-ţi ofensa părinţii (ai milă de tatăl tău).

Dacă te gîndeşti că ceea ce iese din tipar are riscul ridicolului ridicat,  mai priveşte încă o dată videoclipul acesta. L-am publicat pe 4night.ro la o săptămînă după ce a fost publicat. La numai o săptămînă după aceasta, videoclipul avea peste 6 milioane de accesări şi o mulţime de website-uri care făceau referire la el, twitter-uri samd. Acum, are peste 20 de milioane de vizualizări, fiind cel mai popular videoclip youtube al lunii. Asta arată că lumea se bucură de ceea ce iese din tipar şi din canoanele destul de stricte ale nunţilor.

Dacă nu te pricepi la dans, nu-i nimic, îl poţi ruga pe mire să facă dansul miresei. Sigur va capta atenţia tuturor :)

 • origami-dress-element-elena-salmistraro
 • Elena Salmistraro este o tânără foarte promițătoare atunci când este vorba despre...
 • Cate+overskirt+stole
 • Deşi anul 2010 se va sfîrşi în curînd, colecţia “White” a creatoarei...
 • timthumb
 • Rochiile de mireasă Elena Della Rocca poartă amprenta unui concept ce reuşeşte...
 • accesorii-manual
 • hermes_final_photo1_1_300dp
 • Am vorbit mereu despre importanţa personalizării accesoriilor folosite în cadrul unei nunţi...
 • SetHeightBig-4._Magical
 • Numele Caroline Castigliano a devenit sinonim cu “chic” şi lux, multe din...
 • tumblr_kujp8s0v8R1qze7zro1_
 • Şi pe timpul lui Ceaşcă oamenii se uitau în ceaşcă, dar din...
 • restaurant
 • Astăzi, unele dintre cele mai scumpe magazine sunt cele care au ca...

Comments are closed.

Next post Laptele şi arta din cafea
Previous post Festivalul plînsului pentru copii

Blog si director de evenimente. Articole pentru inspiratia ta in tot ceea ce iti trebuie in organizarea unei nunti, a unui party, a unei lansari de firma.


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER. NO SPAM!