4 reguli de aur pentru o îmbrăcăminte potrivită la locul de muncă

Posted by 4night | August 10, 2009 0
imbracaminte-pentru-locul-de-munca

sursă imagine: metro.co.uk

1. Rochie de vara dar nu de plajă. Vara este probabil anotimpul cel mai dificil pentru a purta o îmbrăcăminte potrivită la locul de muncă. Totuşi, nu-ţi lăsa judecata influenţată de caldură. Hal Rubenstein, fashion director la InStyle, a spus urmatoarele: ” Este important să îţi aminteşti că eşti la locul de muncă şi nu pe plajă, şi nici nu este week-end“. La locul de muncă nu facem paradă şi ar trebui să nu uităm că expunerea corpului într-un astfel de context nu ne-ar avantaja. Daca o femeie are nevoie să se îmbrace sexy şi să flirteze prin imbrăcăminte la locul de muncă ca să fie apreciată, înseamnă că ori nu-şi primeşte aprecierea acasă (chiar de ar fi aşa, un dram de demnitate te poate împiedica să ţipi aceasta prin toate pliurile si curburile, cusături samd), ori nu este stăpînă pe cunoştinţele sale profesionale. Dacă nu eşti Monica Columbeanu probabil că nici nu o să te simţi tocmai bine în faţa aprecierilor plescăite ale soferilor din firmă. Hal Rubenstein continuă spunînd că ar trebui “sa fii îmbrăcată ca şi cînd ar urma să te urci cu şeful cel mare în lift”. De asemenea, o ţinută lejeră te va pune în ipostaze indecente şi neavantajoase (chiar dacă tu crezi că ai ce arata). Dacă rochia îţi este prea scurtă, nu vei putea evita momentele penibile. Niciun fund nu arată bine dupa ore de stat pe un scaun. Nu te supraevalua. Asigură-te că rochia îţi permite să te apleci peste biroului colegului arătîndu-i nu ştiu ce grafic şi acesta să mai poată fi atent.

rochie-scurta

sursă imagine: theinsider.com

2. Analizează-ţi atent picioarele înainte de a alege sandalele.  Sandalele cu un grad mic de acoperire nu sunt nepotrivite pentru o ţinută de tip office doar dacă labele picioarelor arată foarte bine (da, şi călcîiul face parte -spre ghinionul multora- din laba picioarului). Dacă formatul degetelor nu este unul care te avantajează, camuflează zona purtînd sandale care nu sunt decupate. Nu îţi stă bine cînd mături din mers cu degetele ce ies în afara calapodului. Încearcă să fii pe cît posibil obiectivă. Ai bătături? Degete strîmbe? Ca amintire timpurilor cînd copil fiind, ai purtat o încălţăminte nepotrivită? Atunci străduieşte-te să nu cari după tine la serviciu oracolul copilăriei tale. În ce priveşte pedichiura, chiar şi cele mai îngrijite picioare pot să nu mai arate bine dupa 8 – 12 ore de activitate. Experienţa te va ajuta să îţi alegi sandale care pot să ascundă micile imperfecşiuni. Un lucru deloc de neglijat este zgomotul produs de sandale. Nu ti-ai dori să îţi innebuneşti colegii prin ţăcăniturile tocurilor şi nici prin lipăit (zgomotulacela produs de lovirea sandalei de talpa piciorului, care produce confuzia: ce caută femeia de servciu aici la ora aceasta?!?).

3. Spune “NU” mătasei şi inului. Hainele din mătase nu lasă pielea să respire iar cele din in se şifonează foarte repede. Pentru o ţinută care să arate bine şişa sfîrşitul zilei, alege bumbacul sau lîna uşoară ori combinaţii ale acestora. Poartă doar haine care nu doar arată bine, ci sunt şi comode.

4. Alege o poşetă de dimeniuni reduse. O geantă nu va rămane niciodata goală pe braţul unei femei. Cu cît e mai mare, cu atît vei băga mai multe lucruri în ea. Greutatea genţii te va face sa transpiri mai mult, în special la subtraţul solicitat. Astăzi poţi cumpăra genţi dintr-o gamă foarte largă de materiale uşoare. Fii atentă însă la materialele din nailon. Aceste poşete purtate lipit de corp nu vor lăsa pielea să respire.

 • origami-dress-element-elena-salmistraro
 • Elena Salmistraro este o tânără foarte promițătoare atunci când este vorba despre...
 • Cate+overskirt+stole
 • Deşi anul 2010 se va sfîrşi în curînd, colecţia “White” a creatoarei...
 • timthumb
 • Rochiile de mireasă Elena Della Rocca poartă amprenta unui concept ce reuşeşte...
 • accesorii-manual
 • hermes_final_photo1_1_300dp
 • Am vorbit mereu despre importanţa personalizării accesoriilor folosite în cadrul unei nunţi...
 • SetHeightBig-4._Magical
 • Numele Caroline Castigliano a devenit sinonim cu “chic” şi lux, multe din...
 • tumblr_kujp8s0v8R1qze7zro1_
 • Şi pe timpul lui Ceaşcă oamenii se uitau în ceaşcă, dar din...
 • restaurant
 • Astăzi, unele dintre cele mai scumpe magazine sunt cele care au ca...

Comments are closed.

Next post Laptele şi arta din cafea
Previous post Festivalul plînsului pentru copii

Blog si director de evenimente. Articole pentru inspiratia ta in tot ceea ce iti trebuie in organizarea unei nunti, a unui party, a unei lansari de firma.


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER. NO SPAM!